Fosa septica

 

Fosa septica este una dintre cele mai folosite solutii de eliminare a apelor uzate si dejectiilor de natura menajera, fiind folosita cu precadere in zonele fara sisteme de canalizare. Aceasta functioneaza pe un principiu relativ simplu, ce are la baza lichefierea materiilor poluante din apele uzate si retinerea, in compartimente separate, a materiilor solide si deseurilor plutitoare. Spre deosebire de statiile de epurare, apa rezultata din fosa septica nu poate fi refolosita si repusa in circuitul ei natural, nici macar pentru irigatii, dat fiind faptul ca aceasta nu are o puritate mare.

 

Nu lasa fosa septica se devina focar de infectie.

 

De obicei, fosa septica clasica este construita din beton, aceasta avand capacitati diferite, in functie de numarul de utilizatori ai spatiului de locuit careia ii este destinata. Aceasta trebuie golita periodic, de catre companii specializate. Acesta este si motivul pentru care curatarea unei fose septice trebuie facuta cu mare atentie, periodic, pentru a asigura atat buna functionare, cat si protejarea mediului inconjurator.

 

Din grija fata de natura si fata de sanatatea ta, Santura foloseste cele mai performante sisteme de fose septice si solutii pentru curatarea acestora. Solutiile folosite de Santura sunt suta la suta ecologice, nepatogene si nepoluante, fiind ideale atat pentru sistemul de canalizare sau pentru fosa septica. In plus, acestea au proprietatea de a descompune materile solide in suspensie si concentratiile de amoniac, pe baza unor soluti inovative, bazate pe alge marine.