Hazna

 

Denumita in termeni populari si hazna, ramane in continuare una dintre solutiile cele mai folosite pentru locuintele din mediul rural, care nu sunt racordate la un sistem centralizat de canalizare. Astfel, daca problema apei curente sa spunem ca poate fi rezolvata printr-un sistem de tip hidrofor sau prin captare a apelor din fantana sau din puturi de adancime medie, evacuarea apelor menajere ramane inca o mare dilema pentru locuitorii din aceste zone.

 

Una dintre intrebarile pe care multi locuitori si le pun cu privire la acest aspect este daca sa opteze pentru o hazna simpla sau pentru o fosa septica moderna. Daca este sa judecam din punct de vedere al costurilor, haznaua reprezinta solutia cea mai la indemana pentru majoritatea populatiei de la sate, aceasta fiind preferata altor solutii de evacuare a reziduurilor menajere n primul rand din cauza costurilor reduse. Haznaua are avantajul ca poate fi construita direct pe sol cu fundul nebetonat, fara a avea nevoie de prea multe pregatiri in prealabil. Primul pas il reprezinta identificarea amplasamentul pentru hazna, care este indicat sa fie la o distanta rezonabila de spatiul de locuit. Aceasta prin prisma faptului ca un astfel de sistem poate da nastere la mirosuri in momentul evacuarii. De asemenea, haznaua trebuie prevazuta cu un sistem de ventilatie adecvat, astfel incat evacuarea mirosurilor sa se faca in bune conditii.

 

Cat priveste intretinerea, aceasta poate fi asigurata prin solutiile si bioactivatorii pusi la dispozitie de Santura, acestea fiind bazate pe substante ecologice, care asigura atat o curatare optima pentru orice tip de hazna, elimina mirosurile neplacute cat si o buna protectie a mediului inconjurator.