1. DEFINITII SI TERMENI

SANTURA – este un brand - denumirea comerciala a unei ramuri de activitate a DERATI SERV SRL persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Cimpineanca, judetul Vrancea, avand numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului J39/709/2005, cod unic de inregistrare fiscala RO17889553
Vanzator – Derati Serv SRL
Cumparator – persoana juridica sau fizica care efectueaza o comanda de produse sau servicii prin intermediul contului propriu de utilizator. 
Utilizator – orice persoana care si-a dat acordul cu privire la termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Cont – sectiunea din site cu acces restrictionat prin nume de utilizator si parola prin care un utilizator poate efectua comenzi.
Site – pagina internet corespunzatoare domeniului www.santura.ro.
Contract – contractul între Vanzator si Cumparator încheiat la distanta, prin intermediul site-ului, prin care Cumparatorul achizitioneaza anumite produse si servicii de la Vanzator.
Continut – informatiile text si imagine continute în site, precum si în corespondenta sau comunicarea dintre parti.

2. CONTINUTUL CONTRACTULUI

Prin crearea contului de utilizator si/sau plasarea de comenzi, Cumparatorul este de acord cu Termenii si Conditiile Vanzatorului, precum si cu modalitatea de contractare la distanta prin mijloace electronice, cu modalitatea de vanzare si conditiile de plata. Contractul se completeaza cu confirmarea prin mijloace electronice a existentei pe stoc a produselor si expedierea comenzii, precum si cu documentele ce însotesc produsele livrate, în cazul în care acestea exista, cum ar fi dar fara a se limita la, conditii de utilizare a produselor, certificate de garantie etc. Informatiile si imaginile de prezentare ale produselor afisate pe site au scopul de informare si prezentare, acestea nereprezentand obligatie contractuala din partea Vanzatorului.

3. OBIECTUL CONTRACTULUI

Oferta: Prin afisarea pe site a produselor si informatiilor despre produse si oferirea posibilitatii de a plasa comenzi, Vanzatorul îsi exprima intentia de a vinde, la pretul si în conditiile si modalitatile afisate, în limita stocului disponibil, produsele si serviciile respective. Acceptarea: Prin efectuarea de comenzi sau crearea contului de utilizator, Cumparatorul îsi exprima dorinta de a achizitiona produsele si/sau serviciile prezentate în cadrul site-ului, la pretul si în conditiile si modalitatile stipulate pe site, platind pretul corespunzator produselor si cantitatilor comandate si dupa caz costurile de expediere. Momentul încheierii contractului este momentul confirmarii de catre Vanzator prin mijloace electronice a existentei pe stoc a produselor si a expedierii comenzii.

4. PRETUL

Tarifele produselor sunt afisate pe site, exprimate în LEI si includ TVA. Costurile de expediere pot varia, în functie de distanta, volumul coletului, de modalitatea de livrare aleasa si de tarifele practicate de serviciile de curierat.

5. CONDITII DE VANZARE

Accesul la serviciile site-ului si la efectuarea de comenzi

Orice persoana care îsi exprima acordul privind Termenii si Conditiile are permisiunea de a utiliza site-ul, de a-si crea cont de utilizator si de a efectua comenzi. Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a restrictiona accesul la efectuarea de comenzi în cazul nerespectarii termenilor si conditiilor, ori în cazul în care conduita Cumparatorului ori actiunile acestuia ar putea împiedica buna functionare a site-ului ori ar putea prejudicia Vanzatorul ori pe ceilalti utilizatori, precum si în situatii de indisponibilitate tehnica a site-ului ori a functiunilor acestuia. Utilizatorul/Cumparatorul are posibilitatea de a contacta Vanzatorul în vederea lamuririi aspectelor ce duc la restrictionare.

Comunicarea dintre parti

Comunicarea între parti se realizeaza fie prin mijloace electronice (email) pentru toate elementele care definesc sau modifica contractul ori comenzile efectuate, fie telefonic, urmat de confirmarea prin email a modificarilor convenite în aceste cazuri.

Efectuarea comenzilor

Efectuarea comenzilor se face fie prin comandarea directa de pe site prin selectarea produselor, a cantitatilor si completarea formularului de comanda cu datele de livrare si facturare, caz în care datele introduse nu se pastreaza într-un cont utilizator pentru comenzi subsecvente, fie prin crearea unui cont de utilizator pe site, protejat prin parola, pentru a reutiliza aceleasi date si la comenzi subsecvente. Selectarea unui produs si plasarea comenzii nu semnifica decat intentia de a comanda acele produse. Vanzatorul va confirma existenta acestora pe stoc si expedierea produselor, moment de la care contractul se considera încheiat, producand efecte.

Informatiile furnizate de Cumparator

Prin plasarea comenzilor, Cumparatorul certifica corectitudinea informatiilor furnizate necesare finalizarii procesului de achizitionare a bunurilor, precum si faptul ca acestea sunt complete. Prin plasarea comenzii, Cumparatorul certifica faptul ca este de acord sa fie contactat de Vanzator prin mijloacele specificate în comanda.

Livrarea produselor. Costuri. Facturare

Produsele comandate vor fi livrate prin modalitatea disponibila pe site, la costurile afisate în sectiunea respectiva. Vanzatorul nu este responsabil de eventuala modificare costurilor de livrare pe care le practica serviciul de curierat. La costul produselor se adauga pretul transportului. Preturile de transport afisate sunt cele ale transportatorului selectat, pentru livrarea în orasele si localitatile din reteaua acestui transportator. Nu este posibila livrarea prin acest transportator în afara retelei de localitati în care acesta are puncte de lucru. Facturarea este efectuata direct de catre Vanzator.

Transferul proprietatii

Tranferul proprietatii bunurilor se opereaza la momentul livrarii acestora la adresa indicata de Cumparator si dupa achitarea contravalorii bunurilor si a costurilor de transport.

Anularea comenzilor

Comanda poate fi anulata de catre Vanzator ca urmare a unei notificari prealabile si fara nici o alta obligatie a unei parti fata de cealalta si fara ca vreuna din parti sa poata pretinde daune-interese în situatiile: – Invaliditatea metodelor de plata utilizate de catre Cumparator ori refuzul platii; – Furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre Cumparator;

Dreptul de retragere a Cumparatorului din contract. Returnarea produselor

Conform legislatiei în vigoare, Cumparatorul are dreptul de a se retrage din Contract si de a returna un Produs, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Perioada de returnare a unui Produs expira, potrivit OUG nr. 34/2014, în termen de 14 zile de la: 1. ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Bun, în cazul în care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat 2. ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Bun, în cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

Exceptii de la dreptul de retragere a Consumatorului

În cazul retragerii din contract, în termenul prevazut de lege, Cumparatorul va returna produsele, iar Vanzatorul va rambursa suma încasata, în maxim 14 zile de la data informarii privind retragerea din contract. Partile pot conveni si alta modalitate de rambursare a sumei. Rambursarea sumei poate fi amanata pana la data primirii de catre Vanzator a bunurilor sau pana la primirea unei confirmari privind expedierea acestora catre Vanzator.

Confidentialitate

Prin crearea contului de utilizator sau plasarea de comenzi furnizati informatii Vanzatorului, acesta avand dreptul de a le utiliza pentru onorarea comenzilor si pentru a va contacta si a utiliza aceste informatii pentru onorarea comenzilor si în legatura cu produsele si serviciile sale. Prin furnizarea informatiilor consimtiti sa fiti contactat de catre Vanzator sau agentii sai special desemnati în legatura cu noi oferte, produse sau servicii disponibile. Vanzatorul va utiliza informatiile conform legislatiei în vigoare, asigurand protectia datelor cu caracter personal.

Raspundere

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru daunele suferite de Cumparator în urma onorarii obligatiilor comerciale rezultate în urma plasarii comenzilor. Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator ca urmare a utilizarii produselor achizitionate de catre Cumparator ori a utilizarii ori depozitarii improprii a acestora.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Vanzatorul, conform legii 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, are obligatia de a proteja si administra în conditii de deplina confidentialitate si siguranta datele furnizate de cumparatori si de a le utiliza în scopul declarat al colectarii acestora.

Scopul colectarii este: informarea cumparatorilor privind situatia comenzilor, facturare si livrare produse, informarea cumparatorilor privind disponibilitatea produselor si serviciilor, evaluarea produselor si serviciilor, activitati comerciale, de promovare de produse si servicii, de marketing, administrative, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor.

Prin completarea datelor personale la momentul crearii contului ori plasarii comenzilor, Cumparatorul este de acord ca acestea sa fie incluse în baza de date a Vanzatorului si îsi da acordul expres si neechivoc cu privire la stocarea acestor date, prelucrarea si utilizarea acestora fara limita teritoriala sau de timp la informarea Cumparatorilor privind situatia comenzilor, facturare si livrare produse, informarea Cumparatorilor privind disponibilitatea produselor si serviciilor, evaluarea produselor si serviciilor, activitati comerciale, de promovare de produse si servicii, de marketing, administrative, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor.

Prin lectura prezentului document ati luat la cunostinta faptul ca vanzatorul va garanteaza drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei în caz de încalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

În baza unei cereri scrise, datata, semnata si expediata pe adresa Focsani, bld. Bucuresti nr. 16A, judetul Vrancea, va puteti exercita dreptul de a fi informat daca datele dvs. sunt prelucrate, precum si dreptul de interventie asupra datelor, respectiv rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor prelucrate neconform legii 677/2001, anonimizarea acestora.

La cererea autoritatilor competente (parchet, politie, instante judecatoresti etc.), facuta expres si conform legii, datele personale ale Cumparatorului vor putea fi transmise acestor autoritati.

Litigii

Orice neîntelegeri vor fi rezolvate de catre parti pe cale amiabila, iar în caz contrar, competente sunt instantele din judetul Vrancea, de la sediul Vanzatorului.