Fose septice Suceava

 

Anumiti arbori si arbusti pot provoca daune in jurul rezervoarelor de fose septice, iar  campurile de scurgere pot fi agresate de radacinile lor. De aceea, expertii de la Santura recomanda o alegere atenta si orientata catre plante sigure atunci cand incepem sa amenajam zona din preajma unui sistem de fose septica din Suceava sau din orice al oras al tarii. 


Cele mai bune alegeri
Chiar daca va aflati intr-o zona de munte, este bine sa va orientati catre plante care vor preveni eroziunea si vor absorbi o parte din umiditatea excesiva a campului de scurgere al sistemului de fose septice Suceava. Plantele perene, plantele anuale, plantatiile mici, nealvorate si ierburile, inclusiv cele ornamentale, functioneaza cel mai bine in jurul bazinului. Daca este sa ne referim la fose septice Suceava, radacinile superficiale sunt mai putin susceptibile sa invadeze sistemul subteran si sa provoace daune. Exista, desigur, nenumarate exemple de astfel de plante, insa o modalitate buna de a restrange alegerile este sa tinenti cont de conditiile de crestere aler acestora.


In general, evitati sa plantati copaci mari, cu crestere rapida. Insa, tineti cont si de faptul ca dusmanul cel mai mare al fosei septice o reprezinta arbustii, ai caror radacini cauta cu agresivitate surse de apa in sol, indiferent de natura lor. 


Nu e cazul sa deveniti atat de obsedati in ceea ce priveste potentialul de deteriorare pentru o fosa septica si cum poate fi aceasta afectata de radacini, incat sa va abtineti de la plantarea acestor zone in totalitate. Cresterea vegetatiei corespunzatoare nu este doar permisa, ci chiar recomandata. Serviciul de fose septice Suceava, gestionat de specialistii Santura, pun la dispozitia clientilor si solutii ecologice de curatare, astfel ca vegetatia din jur nu va avea deloc de suferit.