Fose septice din beton

 

Pentru persoanele care locuiesc în mediul rural sau în zone fără posibilitatea racordării la reţeaua de apă şi de canalizare, fosa septică reprezintă soluţia optimă pentru asigurarea condiţiilor de evacuare a apelor şi dejecţiilor de natură menajeră. Din punct de vedere al construcţiei, aceste sisteme se împart în fose septice din beton şi fose septice din materiale reciclabile, respective polietilena liniara, fibra de sticla, etc.

 

Dacă este să analizăm problema din punct de vedere al costurilor, vom vedea că la fose septice din beton lucrurile sunt ceva mai complexe, mai scumpe, având în vedere că aceasta necesită vidanjare periodică, dar şi o construcţie ceva mai elaborată. Pe de altă parte însă, o fosă septică din beton poate avea dimensiuni şi capacităţi mult mai mari decât fosa din fibră de sticlă. În plus, odată instalată, fosa septică din beton poţi spune că nu mai are moarte. Cu golire regulată si o întreţinere regulată, aceste fose septice din beton pot ţine o viaţă, dar cu riscul de a se fisura si coroda.

 

Ca mod de construcţie, fosele septice din beton necesită prezenţa unui specialist, având în vedere că acestea necesită o proiectare specială şi o împărţire adecvată a spaţiului pentru depozitare şi decantare a apelor menajere.

 

Construcţia din beton trebuie realizată cu mare atenţie, astfel încât să eliminăm riscul de crăpături şi de scurgeri de ape uzate din fose septice direct în pământ şi în pânza freatică. Acesta este şi motivul pentru care specialiştii în fose septice de la Santura recomandă amplasarea acestora la o distanţă de minimum 20 de metri de fântână şi la o adâncime mai mare decât a acesteia, pentru a nu afecta izvoarele şi pânza freatică.