Separatoare de grasimi

 

Unul dintre principalele neajunsuri ce pot sa apara in procesul de evacuare a apelor uzate il reprezinta colmatarea conductelor si a gurilor de scurgere. Acest lucru poate avea mai multe cauze, printre care fluxul prea mare de materii organice aruncate, lipsa unor filtre adecvate sau, pur si simplu, intretinerea necorespunzatoare a instalatiilor. De asemenea, daca lucram intr-o bucatarie bucatarie industriala, fluxul mare de uleiuri si grasimi aruncate in gura de scurgere va conduce cu siguranta o functionare necorespunzatoare pe termen lung a instalatiilor. Toate acestea, cu urmari dintre cele mai frecvente, precum infundarea si colmatarea tevilor, refularea apelor uzate si mirosurile neplacute.

 

Pentru evitarea acestui gen de situatii, Santura vine in sprijinul utilizatorilor cu separatoaare de grasimi si solutii/bioactivatori pentru tratarea acestora, astfel incat apele menajere sa fie evacuate intr-un mod cat mai ecologic cu putinta. Cand ne referim la separatoare de grasimi, vorbim in fapt de o serie de dispozitive montate fie sub chiuvetele industriale fie la alte guri de scurgere, astfel incat acestea sa retina in compartimente speciale grasimile si sa lase apa curata sa parcurga drumul spre evacuare. Acest proces are la baza principiul decantarii, prin care grasimea se ridica deasupra apei, fiind apoi colectata si directionata intr-un compartiment special, in separatoare de grasimi. Tinem sa precizam ca montarea de separatoare de grasimi nu reprezinta doar o necesitate, ci si o obligatie din punct de vedere legal pentru baruri si restaurante, dar si pentru unitati de natura sociala, care deservesc un numar mare de cetateni, precum spitale, scoli sau cantine.

 

Ca orice alt dispozitiv, un separator de grasimi necesita curatare si intretinere periodica. Acest lucru se poate face acum mult mai usor cu ajutorul produselor ecologice bioactivatori de la Santura, care au rol de catalizator al procesului de separare a grasimilor de apa uzata, asigurand astfel functionarea optima si de lunga durata a intregii game de separatoare de grasimi.