Ce nu stiai si trebuie sa afli despre BIOACTIVATORI & BIOCOMPLEX 400

Daca nu esti racordat la reteaua de canalizare publica, ai nevoie de o fosa septica sau de o statie de epurare. Daca deja ai o fosa septica sau statie de epurare inseamna ca ai nevoie si de bioactivatori.

 

Fara acesti bioactivatorifosta septica nu va functiona niciodata in parametrii normali, apa uzata nu va fi curatata corespunzator, iar mirosul degajat va reprezenta o mare problema. Nu in ultimul rand va veti confrunta cu excesul de namol si cu interventii de vidanjare la intervale scurte de timp.

 

 UNDE UTILIZAM BIOACTIVATORI:

 

1. in primul rand, in fosa septica;

2. in statii de epurare;

3. in haznale;

4. in separatoare de grasimi; acestea sunt folosite in restaurante si bucatarii (industria alimentara);

5. in separatoare de hidrocarburi (parcari auto, service-uri, spalatorii auto);

6. in bazine colectoare pentru apa de ploaie;

7. in bazine vidanjabile;

8. pentru terenuri contaminate cu hidrocarburi;

9. in lagune & iazuri.

10. in desfundarea instalatiilor, eliminarea depunerilor de pe instalatii, eliminarea mirosurilor neplacute.

 

UTILIZAM SAU NU BIOACTIVATORI IN FOSELE SEPTICE?

 

Majoritatea producatorilor de fose septice sustin faptul ca nu este necesara utilizarea bioactivatorilor in fosele septice. 

 

Realitatea insa sta putin diferit. Fosele septice sunt unitati de tratare primara, de obicei anaerobe, care dezvolta o cultura bacteriana pe baza namolului rezidual (materia fecaloida de la toalete). Dupa montarea acesteia (chiar si la cateva luni dupa montaj) este aproape imposibil sa se poata dezvolta rapid cultura bacteriana intrucat nu exista materie organica in bazinul digestor.

 

Asadar, la punerea in functiune se impune utilizarea bioactivatorilor care nu fac altceva decat sa potenteze cultura bateriana din fosa septica.

 

 

...DAR IN STATIILE DE EPURARE?

 

Statiile de epurare pot fi de mai multe tipuri, mecanico-biologice, fizico-chimice, bilologice.

Cele mai raspandite sunt cele biologice si sunt utilizate in tratarea apelor reziduale provenite din constructiile civile.

 

Procesul de functionare are la baza introducerea oxigenului intr-un compartiment al statiei de epurare denumit compartiment de oxidare. Acțiunea de epurare are ca mijloc popularea apei menajere cu bacterii aerobe care se hranesc cu substanțele organice, scazand nivelul de poluare. Prin introducerea aerului se creeaza condiții favorabile inmulțirii bacteriilor aerobe existente in apa uzata, care adera la suprafețele materiilor in suspensie sub forma de aglomerari uniform dispersate in bazin.

 

Totusi, in majoritatea cazurilor, nu exista suficienta incarcatura organica (materie fecaloida), element esential intr-un sistem de epurare. Neavand suficienta materie organica, bacteriile ori mor, ori sunt ineficiente.

 

De aceea, statiie de epurare trebuie populate periodic cu bacterii (bioactivatori), care sa potenteze cultura bacteriana din sistemul de epurare.

 

CUM ALEGEM BIOACTIVATORII?

 

Paleta de bioactivatori este extrem de diversificata, unii se prezinta sub forma de pulbere altii sub forma lichida.

Desi sunt rari, de retinut este faptul ca cei mai performanti sunt cei 100% organici.

Un produs 100% organic este Biocomplex 400 de la Santura. Il poti achizitiona extrem de usor din magazinul nostru online: https://www.santura.ro/c-1-biocomplex-400-p-3.html

 

CE ESTE, DE FAPT, BIOCOMPLEX 400 

 

Biocomplex 400 este o solutie biologica activa pentru epurarea apelor uzate, care poate fi aplicata atat in clasicele haznale, in fosele septice sau in statiile de epurare.

Acesta este un produs din alge marine brune 100% biologic, 100% nepatogen si 100% nepoluant.

 

Pretul produsului il poti afla aici.

 

PRINCIPALELE AVANTAJE ALE PRODUSULUI SUNT:

 

1. Descompune proteinele, carbohidratii si grasimile, materiile in suspensie si concentratiile de amoniac;

2. ELIMINA MIROSURILE NEPLACUTE degajate de fermentarea materiilor organice din fosele septice, bazinele vidanjabile sau statii de epurare;

3. Nu afecteaza solul sau apa;

4. Stabilizeaza parametrii apei efluentului in limitele legale (NTPA 001 sau NTPA 002 dupa caz);

5. Protejeaza sistemul de dren sau putul absorbant, evitand colmatarea acestora;

6. Decolmatarea conductelor de scurgere;

7. Apa rezultata poate fi deversata fara a afecta ecosistemul.

 

STIATI CA...

 

1. prin utilizarea produsului Biocomplex se obtin rate de diminuare de peste 90% a materiilor solide in suspensie, care conduce la reducerea namolului organic in exces cu pana la 98%. Cu alte cuvinte daca, fara folosirea unui bioactivator, fosa septica se vidanja o data pe an, dupa utilizarea Biocomplex 400 vidanjarea nu se va face mai devreme de 2 – 2,5 ani. 

 

2. Bioactivatorul Biocomplex 400 functioneaza in parametrii optimi si in conditii de variatii bruste ale calitatii apei influentului sau/si schimbari rapide de debit. In cazul bioactivatorilor clasici, la un debit marit brusc, microbiologie poate fi puternic afectata si in consecinta si eficienta sa;

 

3. Contribuie la reducerea consumului de energie electrica in statiile de epurare cu cca. 30%.

 

In cazul in care Biocomplex 400 nu se muleaza pe nevoile dvs., va rugam sa consultati gama noastra vasta de bioactivatori. Suntem convinsi ca pentru orice problema ce tine de epurarea apei, SANTURA are minim o solutie.

 

CLICK pe NUMEle produsului, pentru a intra in magazinul nostru online!

 

 

Pentru consultanta gratuita si o oferta personalizata pe nevoile dvs. specialistul nostru Santura este la un telefon distanta. Contacteaza-ne!

 

 

Vidanjarea separatoarelor de grasimi

Separatoarele de grasimi sunt unitati de tratare a apelor reziduale cu concentratie mare de grasimi si particule grele provenite din instalatii civile sau industriale. Orice agent economic care are ca obiect de activitate alimentatie publica (fast food, restaurant, prelucrare carne, etc), este ob ...

Separatorul de grasimi- o optiune sau o necesitate?

Ce sunt separatoarele de grasimi ? Separatoarele de grăsimi si particule grele sunt unităti de tratare a apelor reziduale cu concentratie mare de grăsimi si particule grele, provenite din instalatii civile si industriale. Separatoarele de grăsimi au rolul de a reţine din apele uzate subst ...

Cum alegem fosa septica potrivita?

Santura comercializeaza fose septice tip IMHOFF de la producatorul italian Telcom, produse din polietilena liniara PE. Fosele septice se vand de regula prin procesul de vanzare consultativa, prin urmare, vanzatorii sunt asaltati de obicei cu diverse intrebari. Printre acestea, de importanta ma ...