Vidanjarea separatoarelor de grasimi

Separatoarele de grasimi sunt unitati de tratare a apelor reziduale cu concentratie mare de grasimi si particule grele provenite din instalatii civile sau industriale.

Orice agent economic  care are ca obiect de activitate alimentatie publica (fast food, restaurant, prelucrare carne, etc), este obligat sa prevada pe reteaua de scurgere de la bucatarie un separator de grasimi inainte de a deversa in reteaua publica de canalizare sau intr-o unitate de tratament secundar.

 

In ce consta mentenanta separatoarelor de grasimi ?

 

Indiferent de varianta constructiva a separatorului, acesta va colecta intr-o perioada determinata de timp o anumita cantitate de grasime provenita din activitatea zilnica a agentului economic.

Grasimea va trebui vidanjata de un agent economic specializat in acest sens.

Lucrarile se vor executa cu autospeciale special concepute pentru extragerea materiilor solide.

Un aspect extrem de important este faptul ca, materiile solide de acest fel vor fi neutralizate complet la o societate autorizata de catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, fapt care se traduce printr-un cost mai mare decat in cazul unei lucrari de vidanjare obisnuite. 

Totusi, odata cu trecerea timpului au aparut solutii pentru a preveni formarea grasimii in exces in astfel de unitati de tratare.

Un produs extrem de efiecient este Biocomplex 200 de la Santura.

Biocomplex 200 este o solutie biologica activa bazata pe un amestec de alge marine brune si tulpini bacteriene, destinat exclusiv grasimilor organice din separatoarele de grasimi. Acesta este un produs din alge marine brune 100% biologic, 100% nepatogen si 100% nepoluant.

 

Principalele avantaje ale aplicarii produsului sunt:

 

  • Eliminarea mirosurilor neplacute in 48 de ore de la prima aplicare;

  • Descompunerea grasimilor si eliminarea acestora;

  • Eliminarea procesului de vidanjare;

  • Apa revine la parametrii de deversare legali.

 

Produsul vine ambalat in flacoane de 1 si 10 litri si se aplica in dilutie de 1:200 (50 ml la 10 litri apa curata). Dilutia obtinuta se aplica in chiuvetele obiectivului la inchiderea programului de lucru.

Cu un litru Biocomplex 200, se vor trata 20 metri cubi apa reziduala.

 

Separatorul de grasimi- o optiune sau o necesitate?

Ce sunt separatoarele de grasimi ? Separatoarele de grăsimi si particule grele sunt unităti de tratare a apelor reziduale cu concentratie mare de grăsimi si particule grele, provenite din instalatii civile si industriale. Separatoarele de grăsimi au rolul de a reţine din apele uzate subst ...

Cum alegem fosa septica potrivita?

Santura comercializeaza fose septice tip IMHOFF de la producatorul italian Telcom, produse din polietilena liniara PE. Fosele septice se vand de regula prin procesul de vanzare consultativa, prin urmare, vanzatorii sunt asaltati de obicei cu diverse intrebari. Printre acestea, de importanta ma ...

Ce nu stiai si trebuie sa afli despre BIOACTIVATORI & BIOCOMPLEX 400

Daca nu esti racordat la reteaua de canalizare publica, ai nevoie de o fosa septica sau de o statie de epurare. Daca deja ai o fosa septica sau statie de epurare inseamna ca ai nevoie si de bioactivatori. Fara acesti bioactivatori, fosta septica nu va functiona niciodata in parametrii normal ...